Gruevski “shfaqet” në Peru: ish-presidenti Garcia, kërkesë për azil në ambasadën e Uruguajit

Ish-presidenti i Perusë, Alan Garcia ka kërkuar azil në misionin diplomatik të Uruguait në Lima, pak orë pasi gjyqtari venndosi t’i mbajë pasaportën për shkak të hetimeve për korrupsion. Pra, precedenti i Gruevskit shfaqet dhe në Amerikën Latine.

Ministria e Jashtme peruane tha se ka marrë informacion nga ambasadori uruguajan se Garcia hyri në ambasadë natën e së shtunës dhe kërkoi mbrojtje, raporton AP.

ministria Peruan njoftoi se do të japë informacion shtesë që Uruguai është duke marrë parasysh kërkesat e Garcias.

Garcia akuzohet për një aferë ku thuhet se ka marrë para të paligjshme nga gjigandi brazilian i ndërtimit Odebrecht.

Kompania e gjetur veten në qendër të skandaleve të mëddha korruptive, ku thuhet se dhe vetë e ka pranuar që ka korruptuar zyrtarë në të gjithë Amerikën Latine duke paguar për ta gati 800 milionë dollarë në këmbim të kontratave të mëdha infrastrukturore.

Ndër to, Odebrecht ka pranuar se ka paguar 29 milionë dollarë ryshfete për zyrtarë peruanë.

Skandali çoi në arrestimin e shumë politikanë të lartë në të gjithë rajonin, veçanërisht në Brazil dhe Peru.

Kjo është hera e dytë që Garcia po përpiqet të shpëtojë nga vendi për shkak të akuzave për korrupsion.

Pas përfundimit të mandatit të tij të parë në vitin 1990, ai kaloi nëntë vjet në mërgim në Kolumbi fqinje, dhe pastaj në Francë.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *